OSOBINE VINYLA

EKONOMIČNOST

Kao spoljna zidna obloga vinyl ploče su često jeftinije od ostalih sličnih proizvoda. Najveću uštedu ostvarićete kroz smanjenje troškova instalacije vinyl sidinga, a posebno kroz smanjenje troškova održavanja fasade.

ŠIROKA PALETA BOJA

Vinyl ploče su proizvedene u širokom spektru boja. Pigmenti boja u vinyl pločama se dodaju u samoj proizvodnji i boje ulaze u celokupnu masu vinyla, tako da ne postoje eventualna oštećenja putem grebanja, niti postoji mogućnost ljuspanja boje u površinskom sloju. Zbog toga uštedećete troškove farbanja i krečenja fasade, a osiguraćete atraktivan izgled za vaš dom.

LAKA INSTALACIJA

Ploče vinyla su izrađene u standardnim dimenzijama, što ih čini lakim za instalaciju; tako da ih možete i sami ugraditi.

BOLJA ZAŠTITA

Vinyl ploče su vodootporne, odolevaju udarima vetra, i otporne su na led. Otporne su na udarce, na njima se ne pojavljuju pukotine, otporne su na UV- zrake, ne zapaljive su. Ne zadržavaju vlagu , ne rđaju, na njima se ne stvara buđ i mahovina.

LAKO ODRŽAVANJE

Jedna od najvažnijih karakteristika vinyla je drastično smanjenje vremena i troškova. Vinyl ploče se ne kreče niti farbaju, ne gletuju se, niti se malterišu. Ukoliko se jedna od ploča na bilo koji način ošteti, samo se ona zameni.. Uz samo malo sapuna i vode vinyl ploče se peru od bilo koje prljavštine koja se nataložila tokom vremena na vašu fasadu.

DUGOVEČNOST

Vinyl ploče su dugovečne koliko i prirodni kamen i cigla. Proizvođač daje garanciju na 50 godina, a tokom vremena one ne gube svoja fizička svojstva i postojanost boja.

SAVREMENI TREND

Preko 30 % novo izgrađenih objekata u SAD za fasadu koristi upravo vinyl ploče, jer su one investicija koja štedi vaše vreme i novac. Uz ekonomičnost vinyl vam pruža pregrešt tekstura i dezena. Vaša fasada može da podseća na rustiče planinske kuće sa dezenima pravog kedra ili bukve, ali isto tako vaša fasada može biti vrlo moderna sastavljena od idealno glatkih ploča sa bojama u terendu. Jedno je sigurno, da su vinyl ploče pravi izbor i investicija koja će uvećati vrednost, udobnost i toplinu vašeg doma!